Test hemlarm i PC För Alla: ”Gardio bra val!”

Tidningen PC För Alla gjorde i mars 2018 ett utförligt test av olika hemlarm. Man tog in larm från fem stora leverantörer: Verisure, Gardio, Sector Alarm, Alert Alarm och Svenska Alarm. Jämförbara paket från respektive leverantör testades i  dagligt bruk i fem olika hem under flera veckor. Sedan jämfördes även kostnaden för att skaffa och ha larmen, samt totalkostnad över fem år.

Leverantör
Totalkostnad 5 år
Betyg

Verisure
31 930kr

Gardio
13 319 kr

Alert Alarm
18 935 kr

Svenska Alarm
22 431 kr

Sector Alarm
26 030 kr

 

Testteamet utsåg Gardio till ’Bra val’ och tyckte larmet var enkelt att installera och använda. Supporten fick beröm för att vara snabb och bra. Testarna önskade dock att kunna styra och ändra kamerorna även från mobilappen och från Mina Sidor och inte bara från larmpanelen. Man ville även ha snabbare bilduppdatering när man tittar på live-bilder. Dessa funktioner är under utveckling och kommer lanseras med en av de löpande uppgraderingarna som alla kunder får med jämna mellanrum.

Läs testet av Gardio här.

Hem och villa

Prata hemlarm på mässan för Hem, Villa & Bostadsrätt i Göteborg Okt 27-29

Dags för Nordens största mässa för hemmet: Hem, Villa & Bostadsrätt på Svenska Mässan i Göteborg. Gardio finns där såklart. Kom och prata hemlarm och kamerabevakning med oss. Demosystem på plats så du kan se hur Gardio fungerar i verkligheten. Bra erbjudanden utlovas!

Öppettider: Fredag 27/10 kl 10-18 | Lördag 28/10 kl 10-18 | Söndag 29/10 kl 10-17

Vill du inte vänta tills mässan utan vill ha ett bra erbjudande redan nu? Fyll i nedan så kontaktar vi dig på en gång.

Hem och villa

Prata larm på Hem och Villa-mässan i Älvsjö 12-15 Oktober

Dags för årets största mässa för hemmet, Hem och Villa i Älvsjö. Gardio finns där såklart. Kom och prata hemlarm och kamerabevakning med oss. Demosystem på plats så du kan se hur Gardio fungerar i verkligheten. Bra erbjudanden utlovas!

Vi finns i monter A15:29. Klicka här för att se karta.

Vill du inte vänta tills mässan utan vill ha ett bra erbjudande redan nu? Fyll i nedan så kontaktar vi dig på en gång.

Test hemlarm

Vi i Villa stort test hemlarm: Gardio prisvärt och pedagogiskt

Tidningen Vi i villa har under våren 2017 gjort ett djuplodande test av fem larmpaket där familjer använde larmen under flera månader. Gardio fick bra betyg och testfamiljen tyckte att Gardio var pedagogiskt och prisvärt.

Test hemlarm

Vi vet att vi har en modern och konkurrenskraftig produkt som verkligen gör svenska hem säkrare i en tid då statistiken visar att villa- och lägenhetsinbrotten tyvärr ökar i nästan hela landet.

Det är ändå alltid lika kul när våra kunder och oberoende bedömare ger oss bekräftelse på det och lyfter fram hur bra Gardio hemlarm faktiskt är.

Tester är inte bara bra för konsumenter utan även vi i branschen ser med spänning fram mot tester som ger svart på vitt på om vi satsat rätt och även visar hur vi står oss i konkurrensen.

Väl genomfört test

Testet som Vi i Villa har gjort tycker vi är riktigt väl genomfört. Larmsystemen med kameror testades av vanliga användare under fem månader i hemmiljö. Alla medlemmar i de familjer som medverkade i testerna involverades. Om det är något vi har jobbat extra hårt för så är det att våra produkter och tjänster ska vara så användarvänliga som möjligt och inte bara något för dem som är tekniskt intresserade.

Enkelt att installera och sköta om i mobilen

Om Gardio hemlarm skrev tidningen bland annat att det är väldigt enkelt att installera med hjälp av den pedagogiska bruksanvisningen. Appen i mobilen är lätt att manövrera när larmet går och när man via sin mobiltelefon vill se vad som pågår i hemmet. Gardio får också beröm för att det är så enkelt att låta grannar och andra betrodda personer övervaka larmet när man själv inte har möjlighet att göra det, kanske för att man befinner sig där det inte finns mobiltelefontäckning.

”Pedagogisk app som är lätt att manövrera för hela familjen”

I testet lyfter Vi i villa fram att även om de flesta köper larmpaket för att gardera sig mot inbrott så ger de även ett mycket gott skydd i samband med brand. Du som användare ser direkt, via övervakningskameran, vad som händer i hemmet och kan därför vidta rätt åtgärd. Ser du att någon olovligen tagit sig in i bostaden larmar du till övervakningsföretaget Nokas som sedan gör en snabb utryckning. Oavsett om det är ett villalarm eller ett lägenhetslarm du är intresserad av så visar testet att vi ligger bra till jämfört med konkurrenterna vad gäller startkostnaden och framförallt på abonnemangskostnaden.

Husdjursfilter

Det enda familjen som utrustats med vårt övervakningssystem tyckte var lite komplicerat är den kalibrering man behöver göra för att ”husdjurssäkra” övervakningskameran. Gardio erbjuder en avancerad funktion som innebär att husdjur kan röra sig fritt i hemmet utan att utlösa larmet. Det är bara att höra av sig till oss så hjälper vi till med de inställningar man kan vilja göra som till exempel hundägare. Här kan du se en video om hur man ställer in husdjursfiltret.

Klicka här för att läsa testet i sin helhet.

Gardio med hd-kamera och brandvarnare

Koppla dina brandvarnare till Gardio

På Gardio tycker vi att trygghet är att veta. Om brandvarnare löser ut därhemma så vill du veta det. Men inte från en granne som ser röken eller brandkåren, utan du vill se på en gång innan det hinner utveckla sig. Är det barnen som bränt popcornen i mikron, eller brinner det på riktigt?

Använd dina existerande brandvarnare

Med Gardio behöver du inte köpa några dyra specialbrandvarnare, utan du använder de brandvarnare du redan har därhemma. Komplettera gärna med brandsläckare, för fullgott skydd!

Ett par knapptryck på larmpanelen och sedan tryck på brandvarnarens testknapp så den tjuter ett par ögonblick, och så har HD-kamerorna lärt sig känna igen ljudet från dina brandvarnare.

Brandlarm med livebilder i mobilen

Gardio håller koll på dina brandvarnare dygnet runt och meddelar dig i mobilen om de löser ut, och tack vare HD-kameror så ser du högupplösta bilder på vad som pågår. Ser du att det brinner så vill du inte vänta på en väktare som skall åka och titta utan då ringer du 112 på en gång för snabbaste åtgärd.

Så funkar det

Tekniken som används i Gardios larmkameror för att känna igen ljudet från brandvarnare är resultatet av flera års forskning. Idén var ursprungligen tänkt att varna hörselskadade vid larmsignaler. Ljudigenkänningen utvecklad av forskare på KTH bygger på avancerad matematisk analys av ljudet, och kamerorna ’hör’ brandvarnarna även igenom bakgrundsljud som musik eller buller. Ljudet från brandvarnaren aktiverar brandlarmsfunktionen i bevakningskamerorna, kamerorna svänger fram från avlarmat läge så att de ser vad som pågår och kan skicka live-bilder till din mobil och vid behov till larmcentralen. Klicka här för mer information om larmets funktion!

Med kamerornas högupplösta bilder görs en säkrare bedömning av situationen dvs om det verkligen brinner och om brandkåren ska larmas eller endast väktare åka till bostaden. Möjligheten att bedöma om det är ett riktigt larm är oerhört viktig då ett falsklarm till brandkåren kan bli väldigt kostsamt.

Brandvarnare: Allt du behöver veta

Det sker över 30 000 rapporterade bostadsbränder varje är (fler än antalet inbrott), och oftast sker dessa på natten när du ligger och sover. Vid tre av fyra bränder där någon omkommer så saknades brandvarnare. Din enklaste livförsäkring är att ha fungerande brandvarnare. Läs vidare nedan för att snabbt lära dig allt du behöver veta!

Hur många brandvarnare behöver du?

Du behöver minst en på varje våningsplan. Räkna med en brandvarnare per 60m2, och helst inte mer än 12 meter mellan varje.

Var skall brandvarnare monteras?

  • Placera brandvarnare i taket mitt i rummet, minst en halvmeter från väggen. Undvik att sätta dem på väggen, men om det är enda möjligheten så sätt dem ca 15 cm ned från taket.
  • Gärna i eller nära sovrummen för att du skall höra dem när du sover.
  • Ha brandvarnare nära köket, men inte i köket då detta kommer ge onödiga falsklarm när du steker bacon. Inte heller i badrummet pga fukten.
  • På övervåningen sätter du en brandvarnare där trappen kommer upp.
  • Inte nära ventilationsöppningar för då blir det inte rätt luftflöde samt att det lättare kan samlas smuts i brandvarnaren.

Kontroll och skötsel

  • Testa brandvarnaren minst en gång i månaden samt efter längre bortavaro. Tryck på testknappen och piper den inte så byt batteri och testa igen. Piper den fortfarande inte så skaffa en ny.
  • Rengör genom att dammsuga med en mjuk borste. Smuts och damm kan göra brandvarnare känsligare för falsklarm.

Vilken sorts brandvarnare skall jag ha?

Det finns två huvudtyper; optiska och joniserande (eller joniska). De detekterar rök på olika sätt och har lite olika effekt:

  • En optisk brandvarnare har en liten kammare med en fotocell i. När rök kommer in i kammaren så reagerar fotocellen på förändringen och triggar larm. Optiska brandvarnare anses mer effektiva vid pyrande bränder.
  • En joniserande brandvarnare mäter det elektriska motståndet i luften och reagerar på både synlig och osynlig rök. Joniserande brandvarnare anses därför vara bättre när det gäller snabbt uppflammande bränder. Joniserande brandvarnare innehåller små mängder av radioaktiva ämnen, som är dock helt ofarliga för människor.

Joniserande modeller var populära tidigare men de senaste åren har optiska brandvarnare tagit över. Skälet är framförallt att optiska brandvarnare anses effektivare vid pyrande bränder, vilket är vanligast vid bostadsbränder.

Du köper dina brandvarnare i Gardios webbshop eller på Clas Ohlson, Kjell & Company, Elgiganten, stormarknader etc. Alla brandvarnare som säljs i Sverige måste uppfylla stränga tekniska krav och vara typgodkända. Trots det säljs det brandvarnare som ändå inte fungerar bra. Läs om Boverkets test här för att se vilka som är bra och undvika de dåliga.

Uppkopplade brandvarnare

Det börjar bli vanligare att man kan ansluta brandvarnare till sitt hemlarm, och därmed kunna ytterligare öka sin säkerhet. Det kan ju hända att man inte hör brandvarnaren av något skäl, att det börjar brinna när man inte är hemma, eller att det tar eld när bara barnen är hemma. Uppkopplade brandvarnare larmar då larmcentral eller dig.

Uppkopplade brandvarnare är normalt ganska dyra (1000 – 2000 kr/st) och ofta behäftade med extra månadsavgifter för varje enskild brandvarnare.

Brandvarnare med Gardio

Har du Gardio så ansluter du helt vanliga brandvarnare till ditt larm genom att HD-kameran lär sig känna igen sirénljudet från dina brandvarnare. Går brandvarnaren igång så triggar Gardiokameran brandvarning med bilder till din mobil. Du slipper därmed dyra investeringar eftersom du kan använda de brandvarnare du redan har. Dessutom får du extra trygghet genom att du kan se i mobilen vad som händer om larmet går.

Brandvarnare kopplat till ditt Gardiolarm
Gardio HD-kameror ’hör’ dina brandvarnare och triggar brandvarning med bilder till din mobil.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer om cookies.

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng