Kameralarm ger trygghet till lägre kostnad

Kameralarm med intelligent videoanalys

Varför skall man ha kameralarm eller till och med kameraövervakning hemma (eller på det lilla företaget)? Om du har haft ett vanligt gammaldags ’blint larm’ så har du säkert upplevt hur frustrerande det är när larmet går och larmcentralen ringer dig (på tjänsteresan / mötet / semestern…) och undrar vad som hänt och vad du vill att de skall göra. Hur skulle du kunna veta det, du har ju ingen aning!

Med kameralarm vet du genast vad som händer

Kameralarm innebär att rörelsedetektorerna har inbyggda kameror. Med kameralarm så vet du (och larmcentralen) alltid vad det är som har hänt när larmet går. Vet man vad som har hänt så behöver man ju inte skicka (dyrbara) väktare hem till dig i tid och otid. I branschen så är nio av tio larmutryckningar (eller mer) falsklarm, och oftast på grund av handhavandefel. Man har glömt koden, eller gett nyckeln till en granne som skall vattna men glömt att tala om att larmet är på, eller så är det katten som hoppat upp i julgranen.

Kameror sparar kostnader

De flesta kameralarm använder sig av kameror som en premiumfunktion för att motivera ett högre pris än vanliga hemlarm. På Gardio ser vi det precis tvärtom. Tack vare kameror så kan vi kan hålla nere abonnemangspriset till ungefär hälften jämfört med ’blinda larm’ eftersom du slipper betala för risken för onödiga utryckningar. Går larmet så är du dessutom den första som får veta det, och oftast kommer du kunna återställa eller larma av själv på din mobil. Det är ju lättare för dig att avgöra om det är en objuden gäst på bilden än för larmcentralen som ju inte har en aning om hur din granne ser ut.

HD-kameror så du vet exakt vad som händer

Vanliga kameralarm använder ganska enkla kameror för att kunna skilja på om larmet orsakats av t.ex. husdjur och människa. Gardio använder HD-kameror så du kan identifiera vem det är som rör sig därhemma. Rörelser deteketeras både genom infraröd värmestrålning (dvs en varm kropp rör sig i rummet) och så kallad intelligent videoanalys (analysera rörelsen i bilden). Denna dubbla detektering är unik och ger extra robust rörelsedetektering och klarar av husdjur mycket bra. Kameran analyserar 30 bilder per sekund och väljer ut de mest relevanta bilderna till dig att se. Dessutom markeras rörelsen med en grön ruta så du enkelt kan se exakt vad som rört sig. Då blir det enkelt för dig att se och besluta, även om du står på ett skakigt tåg.

Kameror är helt enkelt den viktigaste delen i vår vision för din trygghet: Alltid nära hem!

Klicka här för att läsa om vad det skulle kosta för dig!

Dela gärna inlägget!

Facebook
LinkedIn
Twitter

2 reaktioner på ”Kameralarm ger trygghet till lägre kostnad”

  1. dumt att inte ange priset då ni tycker att det är ett av era viktigaste säljargument

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen