Nokas och Gardio

Nokas larmcentral och väktareGardio larm är kopplat till larmcentral och väktare från Nokas (f.d. Svensk Bevakningstjänst), Nordens näst största säkerhetskoncern med verksamhet i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland och Nederländerna, med 7500 anställda och en omsättning på 4,5 miljarder NOK. Året runt, dygnet runt finns larmoperatörer och väktare i tjänst för hantering av ditt larm och påföljande åtgärder till ditt hem.

Om larmet går

Om larmet går och du trycker på den röda larmcentralsknappen så skickas allt underlag med uppgifter om din larmadress, åtgärdsinstruktioner, kontaktuppgifter och bilder från larmet till larmcentralen som bedömer vad om hänt och kontaktar dig för bestämma åtgärd. Väktare skickas om det behövs. Läs mer här om vad som händer om larmet går.

Nokas certifierade larmcentraler och väktare

Nokas driver två egna larmcentraler i Stockholm och Göteborg, uppbyggda enligt gällande SSF-regelverk som omfattar bland annat larmhantering, tillträdesskydd, utbildning av personal, redundans med sekundär central, reservkraft och fysiskt skydd. Larmcentralerna är certifierade av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB och revision sker årligen.

Larmcentralen är knutpunkten där alla inkommande larm, ärenden och information hanteras för att skapa ökad säkerhet och trygghet för dig. Vid incidenter underrättar vi dig och agerar direkt på det som händer för att minimera skador och kostnader. Våra larmoperatörer svarar dygnet runt, årets alla dagar, och hanterar över 1,6 miljoner samtal per år.

Nokas är medlem i branschförbundet Säkerhetsbranschen (f.d. Swelarm och Sweguard), och är certifierade enligt ISO 9001:2008 (kvalitet), ISO 14001:2004 (miljö), och SSF 136:4 (larmcentral). Certifieringen utförs av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB och revision sker årligen.

Väktarna har genomgått utbildning hos branschens eget utbildningsorgan BYA Väktarskolan samt genom intern utbildningsenhet på företaget.

Vad kostar Gardio