Nokas larmcentral och väktare

Gardio larm är kopplat till larmcentral och väktare från Nokas (f.d. Svensk Bevakningstjänst). Nokas är Nordens näst största säkerhetskoncern med verksamhet i Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland och Nederländerna, med 7500 anställda och en omsättning på 4,5 miljarder NOK. Året runt, dygnet runt finns larmoperatörer och väktare i tjänst för hantering av ditt larm och påföljande åtgärder till ditt hem.

Nokas certifierade larmcentraler och väktare

Nokas driver två larmcentraler i Stockholm och Göteborg, uppbyggda enligt gällande SSF-regelverk som omfattar bland annat larmhantering, tillträdesskydd, utbildning av personal, redundans med sekundär central, reservkraft och fysiskt skydd. Larmcentralerna är certifierade av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB och revision sker årligen.

Larmcentralen är knutpunkten där alla inkommande larm, ärenden och information hanteras för att skapa ökad säkerhet och trygghet för dig. Vid incidenter underrättar vi dig och agerar direkt på det som händer för att minimera skador och kostnader. Nokas larmoperatörer svarar dygnet runt, årets alla dagar, och hanterar över 1,6 miljoner samtal per år.

Nokas är medlem i branschförbundet Säkerhetsbranschen (f.d. Swelarm och Sweguard), och är certifierade enligt ISO 9001:2008 (kvalitet), ISO 14001:2004 (miljö), och SSF 136:4 (larmcentral). Certifieringen utförs av Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering AB och revision sker årligen.

Väktarna har genomgått utbildning hos branschens eget utbildningsorgan BYA Väktarskolan samt genom intern utbildningsenhet på företaget.

Rulla till toppen