Om Gardio

Alltid nära hem med Gardio

Gardio. Namnet är en ordlek med engelskans ’guard’ (skydda) och ’you’ (dig).

Vi startade Gardio efter att ha svurit över det dyra, fula och komplicerade larmet som satt hemma. Suddgummiknappar för att slå en kod som halva kvarteret kände till, och en massa komplicerade #-koder så fort man vill göra någon ändring. Ful display, hög månadsavgift och jättedyrt att uppgradera när vi gick över till fiber med IP-telefoni. Städhjälpen råkade dra larmet av misstag några gånger och då dröjde det 40 minuter innan en väktare var på plats. Hade det varit ett inbrott så hade förövaren varit i nästa kommun redan.

Så varför betala så mycket pengar för så mycket huvudvärk och så liten nytta? Vi tänkte att det måste gå att göra någonting mycket bättre. Snyggare, roligare att använda och till en mycket lägre kostnad. Hur svårt kan det vara?

Svensk bolag med svensk mjukvara

Gardio grundades 2010 med idén om ett hemlarm med kamerabevakning som skall ge dig mer koll och mer trygghet till ett mycket lägre pris än andra lösningar. Med en skön användarupplevelse att älska. Med notiser och bilder i mobilen skapar vi dessutom närhet till hemmet och dem vi håller mest kära. Därav vår tagline: ’Alltid nära hem’. Den fångar den känsla vi vill skapa när du har Gardio.

Systemet är helt utvecklat i Sverige och anpassat efter våra förhållanden och krav. Vi har byggt det som som vi själva vill att det skall fungera. Högteknologiskt på insidan. Enkelt och snyggt på utsidan. Lätt att sätta upp och roligt att använda. Trygghet med högupplösta bilder och såklart väktare när det behövs. Till en kostnad som är lägre än hälften av vad de stora drakarna tar.

Systemet och all mjukvara är utvecklad helt i Sverige, och alla servrar drivs och sköts av oss i Sverige.

Kamerabevakning ger trygghet genom närhet

Kameraövervakning har revolutionerat säkerhetsbranschen på senare år och finns ju numera överallt i skolor, butiker, på byggen etc. Stora dyra system som kräver tillstånd, inget att ha hemma. Gardio är kamerabevakning till en kostnad som passar hemma hos dig och gjord för att du skall kunna ha kameror utan att det känns svårt eller integritetskränkande.

Men, varför kamerabevakning istället för ett vanligt larm?

Jo, dels kan vi leverera tjänsten till en mycket lägre kostnad för dig genom att du har bilder på vad som händer och därmed slipper en massa onödiga larmcentralsärenden och väktarutryckningar. Men minst lika mycket för att vi tror att trygghet inte bara skapas med larmskyltar och väktare, utan trygghet är att veta. Veta vad som händer, veta om barnen kommit hem från skolan, veta att allt står rätt till i stugan, veta om städfirman kommit, veta om snickaren gått hem.

Med Gardio får du bilder till din mobil och dator så fort något händer. Det handlar om att skapa närhet, närhet till hemmet eller kontoret även när man är borta. Ingen annan hemlarmstjänst på marknaden idag ger dig bilder som du kan se själv, och ingen annan den bildkvalitet som Gardio ger dig.

Gardio och Nokas

Närhet är ju inte allt,  utan du kunna få hjälp om det tråkiga faktiskt skulle hända. Gardio är kopplat till larmcentral som tar hand om problemen som uppstår. Ditt Gardiolarm kopplas till Nokas, som är en av Sveriges och Skandinaviens främsta larmcentraler och med väl utbyggt nät av väktare runtom i landet. Tryggt och enkelt till ett bra pris.

Halva kostnaden jämfört med gammaldags larm

Vi vill göra det möjligt för fler människor att känna sig trygga. Vi använder ny teknik och ger dig kontrollen tillsammans med en interaktiv touchskärm som larmpanel gör det så enkelt att installera och ställa in att du gör det själv på en halvtimme.

Mina Sidor styr du enkelt till vilka som skall kunna logga in, få notifieringar och hantera larm, samt vem larmcentralen skall kontakta i händelse av larm.

Vi utvecklar/köper hårdvara direkt från stora tillverkare och använder surfplattor och kameror som görs i stora upplagor, och kombinerat med Gardios egna högteknologiska mjukvara får du hög prestanda och funktion till låg kostnad. Högupplösta IP-kameror som sensorer och bilder till din mobil gör att du alltid vet vad som hänt, och kan filtrera bort falsklarm vilket ger lägre kostnader för larmcentral och eliminerar onödiga och dyra väktarutryckningar. Gardio vidareutvecklas kontinuerligt med nya funktioner.

Som Gardiokund är du med i en community där du enkelt kan ge feedback, önska nya tjänster och rösta på vad du tycker är viktigast. Det är din omtanke om dina nära och kära som är vår drivkraft. Så att tjänsten blir som du vill ha den. Kika gärna på vårt forum här!

Företaget

Ägare

Gardio är ett publikt företag och ägs av grundarna Sven Hålling och Ola Herrdahl samt av Stadsnätsbolaget. Bolagets revisor är PwC.

Ledning

Sven Hålling (VD)
Ola Herrdahl (CTO)

Rulla till toppen