Om Gardio

Gardio. Namnet är en ordlek med engelskans ‘guard’ (skydda) och ‘you’ (dig). 

Alltid nära hem med Gardio 

Gardio. Namnet är en ordlek med engelskans ‘guard’ (skydda) och ‘you’ (dig). 

Vi startade Gardio efter att ha blivit frustrerade över det dyra och krångliga larmet som såldes. De gamla knapparna för att slå in en kod som alla i kvarteret kände till, och en mängd komplicerade #-koder för varje liten ändring. En svårhanterlig display, hög månadsavgift och stora kostnader för uppgraderingar. Barnen råkade ibland utlösa larmet av misstag, vilket ledde till att det tog 40 minuter innan en väktare anlände. Vid ett riktigt inbrott hade tjuven redan hunnit långt därifrån. Så varför betala så mycket pengar för något som orsakar så mycket besvär och är så krångligt. Vi tänkte att det måste gå att göra något mycket bättre. Något snyggare, roligare att använda och till en mycket lägre kostnad. Hur svårt kan det vara? 

Gardio grundades 2010 med idén om ett hemlarm med kamerabevakning som skall ge dig mer koll och mer trygghet på ett enklare sätt och till ett lägre pris än andra lösningar. Med notiser och bilder i mobilen skapar vi dessutom närhet till hemmet och dem vi håller mest kära. Därav vår tagline: ‘Alltid nära hem’. Den fångar den känsla vi vill skapa när du har Gardio. 

Systemet är helt utvecklat i Sverige och anpassat efter våra förhållanden och krav. Vi har byggt det så som vi själva vill att det skall fungera. Högteknologiskt på insidan. Enkelt och snyggt på utsidan. Lätt att sätta upp och roligt att använda. Trygghet med högupplösta bilder och såklart väktare när det behövs. Till en kostnad som är lägre än hälften av vad många andra larmåterförsäljare tar. 

Kamerabevakning ger trygghet genom närhet 

Kameraövervakning har revolutionerat säkerhetsbranschen på senare år och finns ju numera överallt, i skolor, butiker, på byggen etc. Gardio är kamerabevakning till en kostnad som passar hemma hos dig och gjord för att du skall kunna ha kameror utan att det känns svårt eller integritetskränkande. 

Men, varför kamerabevakning i stället för ett vanligt larm? 

Jo, dels kan vi leverera tjänsten till en mycket lägre kostnad för dig genom att du har bilder på vad som händer och därmed slipper en massa onödiga larmcentralsärenden och väktarutryckningar. Men minst lika mycket för att vi tror att trygghet inte bara skapas med larmskyltar och väktare, utan trygghet är att veta. Veta vad som händer, veta om barnen kommit hem från skolan, veta att allt står rätt till i stugan, veta om städfirman kommit, veta om snickaren gått hem. 

Med Gardio får du bilder till din mobil och dator så fort något händer. Det handlar om att skapa närhet till hemmet eller kontoret även när man är borta. 

Gardio och Nokas 

Närhet är ju inte allt, du ska också kunna få hjälp om det tråkiga faktiskt skulle hända. Gardio är kopplat till larmcentral som tar hand om problemen som uppstår. Ditt Gardiolarm kopplas till Nokas, som är en av Sveriges och Skandinaviens främsta larmcentraler och med väl utbyggt nät av väktare runtom i landet. Tryggt och enkelt till ett bra pris. 

Enkel och kostnadseffektiv säkerhet  

Vi vill göra det möjligt för fler människor att känna sig trygga. Vi använder ny teknik och ger dig kontrollen tillsammans med en interaktiv touchskärm som larmpanel, som gör det enkelt att installera och ställa in att du gör det själv på en halvtimme. 

På Mina Sidor styr du enkelt till vilka som skall kunna logga in, få notifieringar och hantera larm, samt vem larmcentralen skall kontakta i händelse av larm. 

Vi utvecklar/köper hårdvara direkt från stora tillverkare och använder surfplattor och kameror som görs i stora upplagor, och kombinerat med Gardios egna högteknologiska mjukvara får du hög prestanda och funktion till låg kostnad. Högupplösta IP-kameror som sensorer och bilder till din mobil gör att du alltid vet vad som hänt, och kan filtrera bort falsklarm vilket ger lägre kostnader för larmcentral och eliminerar onödiga och dyra väktarutryckningar. Gardio vidareutvecklas kontinuerligt med nya funktioner.