7 tips för att stoppa tjuven

Inbrottsrisk är inget roligt att tänka på, och det finns roligare projekt att göra därhemma än inbrottsskydd. Men med lite enkla knep kan du göra stor skillnad för att stoppa tjuven! Här kommer några snabba fixar:

Grannar

Tala om för grannarna om du åker bort, så de vet att något är fel om det är personer i eller runt huset. Be gärna även någon tömma posten och klippa gräset / skotta snön om du borta lite längre så det ser bebott ut.

Belysning

Skaffa några enkla tidur som tänder lampor i huset på kvällen. Koppla gärna en rörelsevakt till utomhusbelysningen så det tänds när någon rör sig utanför huset (det är ju dessutom trevlig när du kommer hem sent).

Stegar & redskap

Lås in eller lås fast stegen, och lämna inte redskap ute om de kan användas som inbrottsverktyg.

Lås & brytskydd

Se till att du har bra lås och brytskydd. Godkänt lås (även på altandörren!) och låsbara fönster, brytskydd framför låskolven och i mittenöppningen på altandörren. Har du s.k. kassettfönster så kan rutan enkelt plockas ur utifrån genom att ta bort listen (se en tillverkare visa hur enkelt det är!). Limma isåfall fast rutan med en silikonsträng på insidan.

Värdesaker

Lämna inte värdefulla saker i hallen eller i fickor, och göm dem inte heller i frysen (!), garderoben eller byrån för där letas det först. Ha inte nycklarna hängande framme i hallen, speciellt inte bilnycklarna!

Mat i kylskåpet

Se till att det finns mat i kylen. Proffstjuven kollar i kylen, och är det tomt (eller alla datumstämplar gått ut) så vet tjuven att ingen hemma och kan ta god tid på sig. Lämna lite skräp i soptunnan (av samma skäl).

Skaffa larm

Såklart! Helst med kameror så du kan se vad som händer och få bildbevis. Klicka nedan för att logga in och prova live-demo av Gardio hemlarm med kamerabevakning.

Rulla till toppen