Villa­larm med kamera­bevakning

Med Gardio villalarm kombinerar du hemlarm och väktare med full koll i mobilen genom kamerabevakning i HD, till en oslagbar kostnad. Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om fördelarna med Gardio villalarm eller prova vår demo för att se hur det funkar!

Oroande ökning av inbrott, men det finns en lösning

Det sker över 20 000 villainbrott per år i Sverige idag, tyvärr är trenden att inbrotten ökar. När det gäller larm och inbrott talar statistiken sitt tydliga språk. Försäkringsbolaget Folksam har till exempel gjort en granskning som visar att risken för att råka ut för inbrott ökar med 22 % om man inte har ett larm installerat. Underlaget för undersökningen var de 400 000 villor (samt rad- och kedjehus) som Folksam försäkrar. Det är alltså ett tillförlitligt och entydigt resultat.

Förutom larm bör man även satsa på ytterdörrar med bra lås som fördröjer eller i bästa fall avskräcker inbrottstjuvar. Det gäller dock att vara medveten om att det inte är fastighetens bästa lås och säkraste dörr som avgör hur lätt eller svårt det är att göra inbrott. Det är alltid husets svagaste punkt som bestämmer hur inbrottssäker fastigheten är. Det är därför som larm inne huset är en så viktig del av skyddet.

Säkra ditt hem med villalarm från Gardio

Allt fler väljer att köpa villalarm idag och det finns en hel del olika produkter på marknaden. Äldre villalarm skyddar inte alls lika bra som produkter som utgår från den senaste teknologin inom området. Vad är det då som kännetecknar ett bra villalarm? En viktig faktor är att de måste vara enkla att övervaka av användaren. Våra larm bygger på en HD-upplöst kamera med IR-detektering. Kameran känner alltså av rörelser i den fastighet där den är installerad. Larmet går sedan till en mobiltelefon och det är möjligt att se i kameran vad som händer och vad som löst ut larmet. Om du skulle ha ett sådant larm installerat väljer du själv hur du ska agera efter att du bedömt situationen med hjälp av kamerabilderna. Har du tecknat ett Gardio Smart abonnemang ingår väktarutryckning från Nokas, Skandinaviens ledande larmcentral. Du betalar alltså inget extra för utryckningen om det verkligen är så att det pågår ett inbrott. Det är bland annat vårt samarbete med larmcentral och väktarbolag som gör denna tjänst till det bästa villalarmet på marknaden idag.

Hur många kameror behöver jag i mitt Gardio villalarm?

Gardio villalarm kan användas i alla typer av hus från den lilla villan som den stora herrgården. Du väljer antal HD-kameror efter hur bra koll du vill ha, och hur många ställen man kan ta sig in på. Ofta kan två kameror räcka bra för radhuset och den mindre villan (entrén och baksidan). Vi rekommenderar normalt att börja med lite färre kameror och sedan lägger du enkelt till fler om du vill ha mer koll.

Så placerar du dina kameror för optimalt skydd

Kamerorna i ditt Gardio villalarm skall normalt sitta hörnet av rummet och så högt upp som det går (gärna i taket). Räckvidden för detekteringen är ca 7-8 meter, och kameran ser ungefär lika brett som du gör (ca 70°). Om du ställer dig i hörnet så ser kameran ungefär vad du ser. För att avgöra hur många kameror du behöver så fundera ut hur många hörn du behöver ställa dig i för att se alla ställen där man kan ta sig in?

Larmet från Gardio kan inte enkelt sättas ur spel, bara att hitta den diskreta kameran är svårt för en inbrottstjuv och som användare får du omedelbart information om något utlöst larmet. Det är alltså inte bara så att larm kompletterat med synlig märkning avskräcker inbrottstjuvar, det innebär också att du i många fall har väktare på plats innan tjuvarna är ute ur huset. En kamera placeras lämpligen på så sätt att den övervakar en eller flera ingångar till huset. I regel är det bäst att placera den på entréplanet. Har man en fastighet med flera våningar kan det dock vara en god idé att komplettera med fler kameror. Särskilt om ni har en brandstege eller andra byggnadstekniska detaljer som gör så att tjuvar kan ta sig in på övervåningen.

Placera ditt Gardio villalarm
Exempel på Gardio villalarm med tre kameror för täcka in bottenplanet. Kamerorna skall normalt övervaka entré och andra ställen där man kan ta sig in, rum som passeras, utrymmen där du förvarar värdesaker, samt ev. andra ställen du vill hålla koll på. Övervåning brukar man normalt bara larma om det är enkelt att ta sig in tex via brandstege eller suterräng. Komplettera gärna ditt villalarm med brandvarnare och brandsläckare.

Rulla till toppen