Lägenhets­larm med kamera­bevakning

Det är faktiskt i lägenheter som inbrotten ökar mest och det blir allt vanligare med larm i lägenhet, speciellt om man bor på bottenplanet. Gardio lägenhetslarm med kamerabevakning ger dig full koll med bilder till din mobil när det händer något, och du kan kolla hur det ser ut därhemma via mobilen eller datorn. Kopplat till larmcentral.

Varför bör man ha ett lägenhetslarm?

När man bor i en lägenhet är det lätt att man invaggas i en falsk trygghet. Enligt statistik från brottsförebyggande rådet har lägenhetsinbrotten ökar med 400 procent i de mest utsatta områdena under de senaste tio åren.

Det är en snabbare ökning än när det gäller inbrott i villor och radhus. Även generellt är det fråga om en tydlig ökning som också lett till en ökad efterfrågan på larm till lägenhet.Ofta känns det som att det är någon annan, kanske en bostadsrättsförening eller en hyresvärd, som ansvarar för det mesta som har med ens lägenhet att göra. Dock är säkerheten inne i din lägenhet faktiskt ditt eget ansvar och om du inte vidtagit rimliga åtgärder påverkas såväl din försäkringspremie som möjligheten att få ut pengar på försäkringen om du råkar ut för ett inbrott.

Skydda dig med Gardio lägenhetslarm

Väl synlig märkning för lägenhetslarm minskar risken för inbrott men ett modernt larm som reagerar på rörelser gör också så att du får goda möjligheter att klara ut situationen på ett bra sätt om någon väl bryter sig in i din lägenhet. Du får helt enkelt information om att någon befinner sig i lägenheten till din telefon och sedan kan du se vad som händer hemma hos dig via övervakningskameror med HD-upplösning som är kopplade till telefonen. Om det behövs kontaktar du larmcentralen och sedan har du i regel snabbt väktare från Skandinaviens ledande väktarbolag Nokas på plats utan att det kostar något. Detta gäller om du abonnerar på Gardios larmpaket. Bilder från en övervakningskamera kan vara till stor hjälp vid en brottsutredning och minimerar risken för att ett falskt alarm ska leda till en onödig utryckning. Det är alltså fråga om ett användarvänligt och högteknologiskt lägenhetslarm kombinerat med effektiv utryckning. Även brandlarm kan kopplas till kameran så att din telefon ger signal när larmet utlösts. Tjänsten har utvecklats på ett sådant sätt att du kan skydda din integritet och inte behöver vara orolig för att obehöriga ska kunna se dig genom kameran.

Tjänst med många användningsområden

Tekniken bakom detta lägenhetslarm är faktiskt så avancerad att kameran kan programmeras till att bortse från eventuella husdjur och bara larma när människor rör sig i hemmet. En kamera från Gardio kan ha många andra användningsområden än brottsprevention. Har barnen kommit hem, hur går det för hantverkarna, vad gör hunden? Det ser du snabbt i mobilen!

Hur många kameror behövs i mitt lägenhetslarm?

Det är i regel lättare att skydda en lägenhet än ett hus eftersom det inte finns lika många vägar in, i alla fall så länge lägenheten inte ligger på markplan. Det gäller dock att en eventuell balkongdörr har ett lås som helst öppnas med en nyckel från insidan och att såväl gångjärnen som själva låsanordningen håller måttet på ytterdörren. Finns det två vägar in i huset kan det vara en bra idé att övervaka båda, men i många fall räcker det med en kamera när man installerar larm i lägenhet. Behövs det extra kameror kan de köpas här!

Rulla till toppen