Koppla dina brandvarnare till Gardio

Gardio med hd-kamera och brandvarnare

På Gardio tycker vi att trygghet är att veta. Om brandvarnare löser ut därhemma så vill du veta det. Men inte från en granne som ser röken eller brandkåren, utan du vill se på en gång innan det hinner utveckla sig. Är det barnen som bränt popcornen i mikron, eller brinner det på riktigt?

Använd dina existerande brandvarnare

Med Gardio behöver du inte köpa några dyra specialbrandvarnare, utan du använder de brandvarnare du redan har därhemma. Komplettera gärna med brandsläckare, för fullgott skydd!

Ett par knapptryck på larmpanelen och sedan tryck på brandvarnarens testknapp så den tjuter ett par ögonblick, och så har HD-kamerorna lärt sig känna igen ljudet från dina brandvarnare.

Brandlarm med livebilder i mobilen

Gardio håller koll på dina brandvarnare dygnet runt och meddelar dig i mobilen om de löser ut, och tack vare HD-kameror så ser du högupplösta bilder på vad som pågår. Ser du att det brinner så vill du inte vänta på en väktare som skall åka och titta utan då ringer du 112 på en gång för snabbaste åtgärd.

Så funkar det

Tekniken som används i Gardios larmkameror för att känna igen ljudet från brandvarnare är resultatet av flera års forskning. Idén var ursprungligen tänkt att varna hörselskadade vid larmsignaler. Ljudigenkänningen utvecklad av forskare på KTH bygger på avancerad matematisk analys av ljudet, och kamerorna ’hör’ brandvarnarna även igenom bakgrundsljud som musik eller buller. Ljudet från brandvarnaren aktiverar brandlarmsfunktionen i bevakningskamerorna, kamerorna svänger fram från avlarmat läge så att de ser vad som pågår och kan skicka live-bilder till din mobil och vid behov till larmcentralen. Klicka här för mer information om larmets funktion!

Med kamerornas högupplösta bilder görs en säkrare bedömning av situationen dvs om det verkligen brinner och om brandkåren ska larmas eller endast väktare åka till bostaden. Möjligheten att bedöma om det är ett riktigt larm är oerhört viktig då ett falsklarm till brandkåren kan bli väldigt kostsamt.

Dela gärna inlägget!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Rulla till toppen